Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Ο "αφανής" Ηρακλής Νύκταρης

"Ο Αρης είναι μεγάλη ομάδα, λόγω του κόσμου του". Εκφραση που έχει ακουστεί καμιά 30.000 φορές, όταν θες να κρύψεις ή να αποφύγεις τις παθογένειες που έχουν συρρικνώσει τον σύλλογο.

Κατά τη δική μου άποψη, ο Αρης είναι μεγάλη ομάδα, γιατί βρίσκεται εν μέσω του Πρώτου Παγκοσμίου Ποδοσφαιρικού Πολέμου, ο οποίος είναι σε εξέλιξη και διεκδικείται "ανοιχτά", ακόμα και τώρα που βρίσκεται στη Γ' εθνική.

Πόλεμος που ενέπλεξε τον -συνήθως- ουδέτερο Αρη από τη στιγμή που ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης κατέθεσε σε βάρος του Ολυμπιακού και της Ε.Π.Ο. (και, αφού προηγουμένως, η ομάδα δεν κατάφερε να τερματίσει πρώτη στον όμιλό της).

Κίνηση που αναγκάζει τον Αρη να υπάρχει, μόνο και μόνο, για να διαλέξει άρμα στην περίπτωση που προβιβαστεί στη Β' εθνική.

Το να μιλήσουμε για το δίκαιο του αιτήματος είναι αφόρητα κλισεδιάρικο. Τα στοιχεία που αξίζουν και χρίζουν ερμηνείας είναι οι δημόσιες τοποθετήσεις ανθρώπων της Ε.Π.Ο., οι οποίοι στρέφονται εναντίον της νομιμότηας, που είναι υπέρ του Αρη, αλλά ταυτόχρονα στέλνουν κωδικοποιημένα μηνύματα στην πλευρά Καλαϊτζίδη ότι "όσο είσαι μπροστά δεν ανεβαίνεις, αλλά ακόμα κι αν ανέβεις δε θα είσαι ανταγωνιστικός".

Ο Αρης στις 6 Αυγούστου του 2015 δεν έχει ανέβει στη Β' και ακόμα κι αν ανέβει θα φτύσει το Αυτοκρατορικό του αίμα, για να το επιτύχει. Ομως και να τα κατάφερει, η κατάσταση θα είναι... θολή.

Η επιλογή άρματος ενισχύεται και από διαφόρων ειδών σενάρια για συναντήσεις στην Αθήνα με την πλευρά Μελισσανίδη-Σαββίδη, αλλά  και την τελευταία συνέντευξη του ίδιου του Καλαϊτζίδη (http://www.yellownews.gr/podosfairo/item/1791-o-dimitris-kalaitzidis-milaei-gia-ola-sto-yellow-radio-92-8-simera-stis-14-30).

Τα παραπάνω είναι λίγο-πολύ γνωστά...

Τα λιγότερα γνωστά (αλλά όχι άγνωστα) είναι η παρουσία, εδώ και λίγες μέρες, στα κοινά της ομάδας, ανθρώπου ο οποίος έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στην Ελλάδα, με δραστηριότητα που ξεπερνά τα όρια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ηρακλής Νύκταρης το όνομά του. Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτο είναι αρκετή, για να μάθει, όποιος θέλει, ορισμένες πληροφορίες για τον οπαδό (και αφανή παράγοντα, όπως χαρακτηρίζεται) του Ο.Φ.Η., ο οποίος στα μέσα Ιουλίου ανέλαβε το Α.Ο. Χανίων, ομάδα με την οποία ο Αρης έχει αναπτύξει "σχέση", εξαιτίας της εκεί μεταπήδησης πρώην "κίτρινων", μόλις υποβιβάστηκαν οι Θεσσαλονικείς από τη Σούπερ Λίγκα.

Δημοσιεύματα του Τύπου έχουν εμπλέξει τον Νύκταρη σε συνομιλίες, που αφορούν το σκάνδαλο "Koriopolis" και όχι μόνο, αλλά ας παραμείνουμε στο ποδοσφαιρικό κομμάτι.

Πληροφορίες, θέλουν τον Νύκταρη να εκφράσει -έμμεσα- το ενδιαφέρον να "πάρει" την ομάδα. Εξέλιξη δεν υπήρξε, αλλά ορισμένα μάτια τον είδαν στα γραφεία της ΠΑΕ Αρης.

Αν ισχύει, σημαίνει ότι το γνωρίζει και ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης. Παρεπιμπτόντως, ο Νύκταρης διαδίδει ότι έχει την οικονομική δυνατότητα να φτάσει τον Αρη... ψηλά, όπως και το ότι έχει "κουμπαριά" με τον Ιβάν Σαββίδη.

Για όσους αναρωτιούνται, το "κονέ" του Νύκταρη με τον Αρη έγινε μέσω Παλαιμάχου ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Καλαμαριάς, με την παράλληλη βοήθεια Παλαιμάχου του Αρη. Σε συνάντηση που έγινε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, την περασμένη εβδομάδα, δεν υπήρξε συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Διαδίδεται ότι ο Ηρακλής Νύκταρης εκπροσωπεί "μεγάλο" μέγεθος, το οποίο θέλει να εμπλακεί στον Αρη. Τώρα, το γιατί επελέγη ο Αρης, εξηγείται στην αρχή. Ο Αρης βρίσκεται στη μέση του πολέμου.

Παρακάτω, κάποια στοιχεία που παρουσιάζουν ενδιαφέρον, αλλά μπορεί και να μη συνδέονται μεταξύ τους.

Προπονητής του Α.Ο. Χανίων είναι ο Θωμάς Γράφας, ο οποίος έχει διατελέσει προπονητής στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Λίγες μέρες μετά τη συνεργασία του με τον Απόλλωνα (1η Νοεμβρίου 2014) και την επόμενη μέρα (2 Νοεμβρίου 2014) ανακοινώθηκε από την Α.Ε.Λ, για τον πάγκο της οποίας είχε ακουστεί και το όνομα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, μετά τη φυγή του από τον Αρη.

Από τη Λάρισα έφυγε στις 23 Δεκεμβρίου του 2014 και μια εβδομάδα μετά ανακοινώνεται από τον Πιερικό, επικεφαλής του οποίου είναι ο Κώστας Παπαδόπουλος, ο οποίος τώρα λειτουργεί ως "εντεταλμένος" του Αλεξ Κάλας.

Από τον Πιερικό έφυγε στις 29 Απριλίου του 2015, μιλώντας όχι με τα καλύτερα λόγια για τον Κώστα Παπαδόπουλο.

Συμπέρασμα;

Ο Αρης -με τον τρόπο του- είναι εδώ...






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου